Актуелно

Ухапшен због злоупотребе службеног положаја

20.03.2020.
МУП

Београд

Број: 268/20

20. март 2020. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, ухапсили су полицијскoг службеника С.Ц. (1970) због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја тако што је осамдесетогодишњем суграђанину омогућио кретање на јавном месту упркос мери самоизолације која му је изречена по повратку у земљу.

Сумња се да је С.Ц., у својству полицијског службеника Полицијске управе у Јагодини, по повратку са посла, у полицијској униформи супротно Уредби о мерама за време ванредног стања и не поступајући по важећим упутствима, тог суграђанина отпратио од куће до једне банке у Јагодини.

На упозорење службеника банке да је одлуком надлежног органа у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19 и инсистирање да осамдесетогодшњи мушкарац напусти просторије банке, С.Ц. је, како се сумња, запослене у банци довео у заблуду да је том мушкарцу дозвољено кретање у пратњи полиције ради обављања новчане трансакције и да је њему поверено да то уради.

На тај начин, прекорачивши границе службених овлашћења и не вршећи своју службену дужност, С.Ц. је том мушкарцу омогућио да обави новчану трансaкцију чиме је довео у опасност здравље других људи.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.