Aktuelno

Uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

20.03.2020.
MUP

Beograd

Broj: 268/20

20. mart 2020. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijskog službenika S.C. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je osamdesetogodišnjem sugrađaninu omogućio kretanje na javnom mestu uprkos meri samoizolacije koja mu je izrečena po povratku u zemlјu.

Sumnja se da je S.C., u svojstvu policijskog službenika Policijske uprave u Jagodini, po povratku sa posla, u policijskoj uniformi suprotno Uredbi o merama za vreme vanrednog stanja i ne postupajući po važećim uputstvima, tog sugrađanina otpratio od kuće do jedne banke u Jagodini.

Na upozorenje službenika banke da je odlukom nadležnog organa u cilјu sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i insistiranje da osamdesetogodšnji muškarac napusti prostorije banke, S.C. je, kako se sumnja, zaposlene u banci doveo u zabludu da je tom muškarcu dozvolјeno kretanje u pratnji policije radi obavlјanja novčane transakcije i da je njemu povereno da to uradi.

Na taj način, prekoračivši granice službenih ovlašćenja i ne vršeći svoju službenu dužnost, S.C. je tom muškarcu omogućio da obavi novčanu transakciju čime je doveo u opasnost zdravlјe drugih lјudi.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.