Министарство

Државни секретари

МИЛОСАВ МИЛИЧКОВИЋ

Милосав Миличковић

Милосав Миличковић

Рођен је 4. јуна 1959. године.

Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Београду. Звање магистра индустријског менаџмента стекао је на факултету „Унион“ у Београду.

Током рада у струци у привреди Раковице више пута је награђиван. Добитник је низа признања и награда из области машинства. Биран је за народног посланика и градског одборника у више наврата.

Био је члан скупштинских одбора:

  • Одбора за привреду, регионални развој, туризам и енергетику,
  • Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу,
  • Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, као и члан више парламентарних делегација.

Оснивач је Српске напредне странке, члан њеног председништва, члан Главног одбора и потпредседник Градског одбора Београд.

На изборима 2012. године изабран је за председника Градске општине Раковица.

Активан је спортиста и носилац црног појаса у каратеу.

Мр Милосав Миличковић говори енглески језик.

У браку је са Снежаном.

 

БИЉАНА ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ

Биљана Поповић Ивковић

Биљана Поповић Ивковић

Рођена је 5. априла 1972. године у Београду, где је похађала основну и средњу економску школу. Дипломирала је на Вишој економској школи, а потом на Факултету за пословне студије. Тренутно похађа мастер студије на Факултету организационих наука.

Своју каријеру започела је на Радио телевизији Србије 1992. године, као хонорарни сарадник. Неколико година касније почиње са радом у  Јутарњем програму РТС-а. Две године касније прелази у Информативни програм РТС-а, где обавља новинарски, а касније и уреднички посао. 2002. године прелази на Пинк телевизију, а потом на БК телевизију где постаје уредник и водитељ централне информативне емисије „Телефакт“.  Кратко је радила на Ентер ТВ, а после породиљске паузе наставља своју каријеру у области PR и маркетинга. 2010. године прелази на ТВ Авала као уредник специјализоване политичке емисије „Иза вести“и уредник у Информативном програму.

Напушта новинарство 2011. године и постаје консултант више компанија. Од 2012. до 2014. године била је саветник у Кабинету председника Народне скупштине Републике Србије, а од 2014. године до постављања на функцију државног секретара у Министарству унутрашњих послова била је начелник Одељења за медије и комуникације МУП-а Србије.

Током своје новинарске каријере пратила је готово све значајне догађаје, од парламентарних и председничких избора, ванредних догађаја, терористичких напада, елементарних непогода.

Завршила је и више специјализованих обука везаних за извештавање у ванредним околностима, као и  специјализовани програм Profil Public Relations, „Односи са медијима и наступи у јавности“.

Члан је Председништва Српске напредне странке.

Говори енглески језик.

Удата је и има ћерку.

 

ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ

Дијана Хркаловић

Дијана Хркаловић

Рођена је у Београду. Завршила је гимназију, природно-математички смер.

Основне и мастер студије психологије је завршила на Филозофском факултету Универзитета у Београду са просечном оценом 9.66, након чега је са само 24 године, уписала докторске студије психологије на истом факултету које приводи крају.

У Безбедносно-информативној агенцији (БИА) радила је до 2014. године на оперативним пословима и стекла специфична знања неопходна за бављење пословима безбедности.

Послове заменика шефа кабинета министра унутрашњих послова Републике Србије Небојше Стефановића обављала је од 2014. до 2015. године. Од 2015. налазила се на месту секретара Управе криминалистичке полиције у Министарству унутрашњих послова.

Поседује специјализована знања и вештине у области организационе психологије, социјалне психологије, психологије маркетинга и обавештајне и безбедносне проблематике. Аутор је и више научних радова из наведених области.

Говори енглески језик.