Актуелно

Министар Вулин: Против сам политике кључа у вођењу министарства

29.07.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Скупштини Србије да је за рад у полицији одлучујући фактор образовање, поштење и способност и да не верује у кључ по вери и нацији који је, како је оценио, уништио СФРЈ и да то за њега не може да буде преовлађујући фактор за рад у полицији или било где другде...
Ministar Vulin_4

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Скупштини Србије да је за рад у полицији одлучујући фактор образовање, поштење и способност и да не верује у кључ по вери и нацији који је, како је оценио, уништио СФРЈ и да то за њега не може да буде преовлађујући фактор за рад у полицији или било где другде.

Одговарајући на питање посланику Социјалдемократске партије Србије  Муамеру Бачевцу, министар Вулин је истакао да он људе не дели по вери и нацији.

„Сама чињеница што је неко Бошњак или Србин, о њему мени не говори ништа. Мени говори његова стручност, знање, патриотизам, однос према земљи, послу и то су ствари које рачунам као битне“, рекао је министар Вулин, подсетивши да за 58 дана колико је Жандармерија била присутна у Новом Пазару, није било ни једне притужбе иако скоро нико од њених припадника није из тог града. 

Истакао је да полицајце цени на основу њиховог рада и навео да треба водити рачуна о националној припадности, али да то, док је министар унутрашњих послова, неће бити преовлађујући фактор.

„Ја хоћу доброг полицајца и то је једино што ме занима. Не верујем да је вера и нација одређујућа и да кључ, који је уништио државе у којима смо живели, треба да буде основни критеријум. Основни критеријум је образовање, поштење, способност, све остало долази после тога“, казао је министар полиције.

Одговарајући на питање посланика Јединствене Србије Драгана Марковића о техничким прегледима, министар је позвао грађане да се за сваку примедбу коју имају на рад привредних друштава задужених за то обрате саобраћајној полицији која ће њихове примедбе проверити.

„Свако возило мора да буде исправно, али ни једно возило неће испасти из саобраћаја за мања оштећења, огреботине, недостатак прскалица, али оно што је битно о томе ће се водити рачуна“, рекао је министар Вулин у Скупштини Србије.