Актуелно

Министар Вулин: Ускоро речна јединица која ће бринути о безбедности на рекама

25.11.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин најавио је данас да ће ускоро бити формирана речна јединица полиције, која ће обједињено радити и бринути о безбедности на свим пловним рекама...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин најавио је данас да ће ускоро бити формирана речна јединица полиције, која ће обједињено радити и бринути о безбедности на свим пловним рекама.

„У последњих неколико дана имали смо веома успешне заплене нафте и акцизних производа на Дунаву и то је нешто чему ћемо се у наредном периоду значајно посветити", рекао је министар Вулин на скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове.

Према његовим речима, Дунав је европски коридор који, као и друге реке у претходном периоду, није довољно контролисан.

„Прекинућемо шверц и повећати безбедност на рекама. Нико није кажњен на реци зато што је пијан возио скутер, а у питању је саобраћај и овде важе иста правила“, рекао је министар полиције Вулин.

Министар унутрашњих послова је додао да ће у скупштинску процедуру бити пуштен предлог закона по којим би полиција добила већа овлашћења када је у питању безбедност на рекама, слична онима која има када је у питању безбедност саобраћаја на путевима.