Архива

Ухапшене три особе осумњичене за малверзације

30.04.2018.
МУП

Број: 313/18
30. април 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су три особе осумњичене за малверзације приликом давања у подзакуп ресторана „Бреза“ у општини Нова Варош.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су бивше одговорно лице туристичко – спортског центра „Златар“ И. Н. (1987), функционер у Управном одбору ТСЦ „Златар“ П. П. (1968) и грађевински инспектор у општинској управи Нова Варош Д. Б. (1983).

Сумња се да је И. Н. док је обављао функцију одговорног лица ТСЦ „Златар“, у саизвршилаштву са осумњиченим П. П. августа 2013. године, закључио Уговор о давању у подзакуп пословног простора ресторана „Бреза“ на период од десет година, са физичким лицем, без претходно добијене писане сагласности предузећа „Рекреатурс“ АД Београд, које је корисник парцеле на којој се налази ресторан.

Осумњичени П. П. се терети да је маја исте године самовољно донео и потписао одлуку којом се на основу лицитације ресторан „Бреза“ даје у подзакуп на десет година.

Осумњичени су на тај начин, како се сумња, повредили права предузећа „Рекреатурс“ АД Београд.

Такође, постоје основи сумње да је Д. Б. јануара 2015. године обавио инспекцијски надзор, током којег је утврдио да се на парцели, чији је корисник предузеће „Рекреатурс“ АД Београд, налази бесправно изграђен објекат на месту где се налазио ресторан „Бреза“, који је по претходно склопљеном уговору са физичким лицем дат у десетогодишњи подзакуп.

Сумња се да он након тога, није предузео даље мере и радње из своје надлежности, чиме је повредио права поменутог предузећа.

Против физичког лица, које је изградило објекат на поменутој парцели, поднета је кривична пријава у редовном поступку због постојања основа сумње да је починило кривично дело грађење без грађевинске дозволе.