Архива

У притвору двојица осумњичених за тешке крађе

19.03.2018.
ПУ Врање

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бујановцу ухапсили су Џ. С. (1992) из Бујановца и М. И. (1992) из околине Бујановца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа и С. Р. (1953) из Гњилана, осумњиченог за кривично дело прикривање.

Сумња се да су Џ. С. и М. И. у претходном периоду, са двојицом малолетника старости 17 и 16 година, обили две куће и угоститељски објекат у Бујановцу из којих су отуђили кућне апарате, алат, посуђе и гардеробу, чија се вредност процењује на око милион и 300.000 динара. Робу су, како се сумња, продали С. Р. у чијој кући је полиција пронашла већину украдених предмета који су враћени власницима.

Џ. С. и М. И. су уз кривичну пријаву приведени заменику тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, на чији предлог им је судија за претходни поступак Основног суда у Бујановцу одредио притвор до 30 дана.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Врању, С. Р. је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву приведен је заменику тужиоца.

Против малолетника поднета је кривична пријава у редовном поступку Вишем јавном тужилаштву у Врању.