Архива

На Сави код Шапца проглашена ванредна одбрана од поплава, не очекује се изливање

20.03.2018.
МУП

Београд

Број: 192/18

20. март 2018. године

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је данас да је на реци Сави код Шапца данас проглашена ванредна одбрана од поплава и нагласио да се та река није излила нити да очекује да ће до тога доћи.

„Припадници Сектора за ванредне ситуације и свих локалних штабова за ванредне ситуације од 2. марта су у стању су припаравности. Нема изливања Саве, пратимо ситуацију на терену и очекујем да ће стање пуне приправности када је реч о Сави и осталим водотоковима у Србији, потрајати до 25. марта“, рекао је Марић.

Марић је подсетио да је Републички штаб за ванредне ситуације већ 5. марта задужио Сектор за ванредне ситуације, јавна предузећа „Србија воде“, „Војводина воде“ и Републички хидрометеролошки завод да прате ситуацију на терену.

Према његовим речима та сарадња одлично функционише.

Начелник Сектора за ванредне ситуације додао је да ће у наредном периоду, током априла, због отапања снега у Аустрији, пажња бити усмерена на Дунав и да ће се обављати целодневна приправност и мониторинг те реке.