Архива

У акцији усмереној на сузбијање криминалитета контролисано око 11.000 особа

30.07.2017.
МУП

Београд,

Број: 633/17

30. јул 2017. године

Ради ефикасније заштите јавног реда и мира и безбедносне заштите живота и имовине грађана, припадници Министарства унутрашњих послова у ноћи између суботе и недеље предузели су на територији Републике Србије интензивне мере и активности на спречавању и откривању кривичних дела са елементима насиља, у вези са опојним дрогама и поседовањем нелегалног оружја.

Вршене су и провере и утврђивање идентитета лица, преглед лица, предмета и  саобраћајних средстава, ради проналска особа за којима се трага у вези са кривичним делом или прекршајем.

Такође, полицијски службеници вршили су и појачану контролу возача и возила у циљу провере основних услова за учешће у саобраћају, алкохолисаности возача, брзине кретања возила и осталих прекршаја.

У акцији, у којој су учествовала 1.783 полицијска службеника, контролисано је око 11.000 лица  и око 8.200 возила.

Током акције пронађено је 13 лица за којима је била расписана потрага због учињеног кривичног дела или прекршаја, пет комада илегалног оружја, 111 грама и 79 таблета разних опојних дрога.

У акцији је откривен и санкционисан 441 возач под утицајем алкохола, 217 возача је санкционисано због прекорачења брзине, 427 због некоришћења сигурносног појаса, а десет возача је управљало возилом иако су имали заштитну меру „забрана управљања возилом“.