Архива

Стефановић и Марић изразили саучешће породици преминулог ватрогасца Рмуша

31.07.2017.
МУП

Број: 635/17
31. јул 2017. године

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић упућују изразе најдубљег саучешћа породици преминулог ватрогасца Милана Рмуша.

„Смрт Милана Рмуша, храброг ватрогасца-спасиоца, ненадокнадив је губитак за Министарство унутрашњих послова. Искрено смо се надали да ће се Милан опоравити. Човек који је небројено пута добио битке за животе и безбедност грађана Србије, данас је нажалост на Војномедицинској академији изгубио своју животну битку и подлегао повредама које је 19. јула задобио приликом гашења пожара у фабрици на Ади Хуји. Сазнање да смо остали без тако вредног и пожртвованог ватрогасца све нас је веома ражалостило“, рекао је министар Стефановић.
 
Начелник Марић истакао је да је преминули ватрогасац-спасилац био ангажован на великом броју озбиљних интервенција и активности Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд.

„Милан Рмуш био је познат као изузетан професионалац, а својим радом и изузетним залагањем давао је пример млађим ватрогасцима. Своју хуманост и пожртвованост је показивао како на послу у ватрогасним интервенцијама, тако и приватно”, рекао је Марић.

Припадник Ватрогасно спасилачке бригаде у Београду Милан Рмуш у радном односу у Сектору за ванредне ситиације био је од 2004.године. Као ватрогасац спасилац почео је да ради у Ватрогасно спасилачкој јединици у Кошутњаку и добитник је више награда и одликовања током своје каријере. Новчано је награђен 2013. године као најбољи ватрогасац за територију Општине Раковица. Због изузетног залагања пре пет месеци прабачен је у Ватрогасно спасилачки батаљон Звездара. Иза себе је оставио супругу и једногодишњег сина.