Архива

Полицајац спасио из реке човека заглављеног у кабини трактора

04.08.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Саобраћајни полицајац Полицијске станице Мало Црниће Братислав Миленковић спасао је шездесетдвогодишњег мушкарца, који је трактором упао у реку Витовницу.

Миленковић и његов колега Саша Марковић, одмах по пријави да је у реку Витовницу, упао трактор у чијој кабини је био заглављен човек стигао је на место догађаја и извукао возача из воде.

"Видели смо трактор чији је предњи део био у води и човека заглављеног у кабини. Није могао да изађе и жалио се да не може да помера руке и ноге. Бојали смо се да се трактор не преврне на кров, јер је у том делу реке дубина око два метра ", каже за Полицију данас полицајац Миленковић.

У том моменту почели су да се окупљају мештани, који су донели сајле и заједно са Марковићем их закачили за трактор.

"Док су сајлама држали трактор, како се не би преврнуо, ушао сам у реку. Једва сам успео да отворим кабину и извучем повређеног човека на обалу", прича полицајац и додаје да је захвалан мештанима који су све време били са њим и пружили му помоћ.

Повређени мушкарац из насеља Кула рекао је полицајцима да је непажњом свој живот довео у опасност. Радио је у башти поред реке и када је окренуо трактор, предњим точковима је склизнуо у корито реке које се у том тренутку обрушило.