Архива

Полицајац отерао псе који су напали дечака

30.07.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Полицајац Полицијске станице Барајево педесетједногодишњи Момир Угреновић први је прискочио у помоћ петнаестогодишњем дечаку, ког су прексиноћ напали пси на улици у Барајеву. 

"Зачуо сам како неко дозива помоћ. Сјурио сам се низ степенице и потрчао низ улицу. Видео сам дечака на земљи и око њега три пса. Покушао сам да их отерам, окренули су се од дечака и насрнули на мене", каже Угреновић који је био ван дужности.

Пси су наставили да реже и нападају полицајца. Каже да ни сам не зна како је у том тренутку, бранећи се од паса, успео да позове родитеље дечака, Хитну помоћ и полицију.

"Дечак је и даље лежао на земљи. Видео сам да су му повређене руке и ноге", прича Угреновић и додаје да су у истом моменту колима стигли дечаков отац и возач који је случајно туда пролазио.

Заједно су дечака унели у кола, а у том тренутку стигли су и лекари и полиција.

"Све се одиграло веома брзо. Сваки секунд изгледао ми је као вечност. Пси су се разбежали. Гледао сам у аутомобил дечаковог оца док је одлазио ка болници и само се надао да ће дечак бити добро", каже Угреновић.

Иначе, Момир Угреновић у полицији ради од 1989. године, а у Барајеву од 2000. Тренутно обавља послове вође сектора и више пута је награђиван.