Архива

У наставку акције „Арес“ заплењено оружје, дрога и цигарете

25.07.2017.
MУП
У наставку акције „Арес“ заплењено оружје, дрога и цигарете
У наставку акције „Арес“ заплењено оружје, дрога и цигарете
У наставку акције „Арес“ заплењено оружје, дрога и цигарете
У наставку акције „Арес“ заплењено оружје, дрога и цигарете
У наставку акције „Арес“ заплењено оружје, дрога и цигарете

Београд

Број: 618/17

25. јул 2017. године

 

У наставку акције „Арес“, припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима, Безбедносно-информативном агенцијом (БИА), Пореском управом и другим државним органима ухапсили су 251 особу осумњичену за различита кривична дела.

Полиција је надлежним тужилаштвима поднела и кривичне пријаве у редовном поступку против 367 лица.

                                                                                    ***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару открили су илегалну  радионицу за производњу ватреног оружја и муниције и ухапсили Д.Н. (1961) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог пронашла и одузела 56 пушака различитог калибра, 28 пиштоља и револвера различитог калибра, 58 пушчаних цеви, 633 иницијалних каписли, 853 комада муниције различитог калибра, 217  маневарских метака, 590 зрна различитих калибара, 1929 празних чаура различитих калибара, 62 пиштољска калибара, два  оквира за аутоматску пушку, више од четири килограма барута и око 20 килограма испаљених чаура различитог калибра.

Осумњичени ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, ухапсили су шест полицијских службеника Полицијске станице Нови Београд осумњичених да су као запослени у Одсеку управних послова, злоупотребивши службени положај омогућили регистрације возила власницима, иако нису уплатли све прописане новчане износе неопходне за регистрацију.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су И.Г. (1978), Д.С. (1977), М.Д. (1988), М.В. (1975), А.Ч. (1971) и С.К. (1967).

Постоје основи сумње да су они током 2015. и 2016. године омогућили регистрацију возила власницима иако нису били уплаћени сви прописани новчани износи који су били потребни да се уплате како би се одређена врста возила могла регистровати, односно да су запримали захтеве за регистрацију возила са знатно умањеним уплатама за порез на употребу возила и комуналну таксу.

На тај начин, како се сумња, власницима возила прибавили су противправну имовинску корист, на штету буџета Републике Србије.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

****

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, у сарадњи са новопазарским Вишим јавним тужилаштвом и Безбедносно – информативном агенцијом,  извршили су контролу 12 спортских кладионица у том граду и поднели кривичне пријаве у редовном поступку против три особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу.

Полиција је приликом претреса кладионица, које су у власништву осумњичених, између осталог запленила рулет, 48 телевизора, 76 покер апарата, седам модема, 10 кућишта рачунара, 10 монитора, 16 штампача, два возила и већу своту новца.

Вредност одузете имовине процењује се на 300.000 евра.  

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Д.Р. (1968), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом стана осумњиченог, полиција је пронашла и запленила пет ручних бомби,  аутоматску пушку М-70 АБ2 са два оквира, цев аутомата са механизмом, цев полуаутоматске пушке са целокупним механизмом, цеви са механизмима и затварачима за моделе ''Маузер М 98'', ''Maliher Staer'', ''British Endfild mark 4'', ''British Endfild mark 3'', два пиштоља, бајонет и 1015 комада муниције различитог калибра.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен надлежном тужилаштву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици запленили су око 627 грама марихуане, аутоматски пиштољ "шкорпион" са 16 припадајућих метака у нелегалном поседу и личну карту и две возачке дозволе за које се сумња да су фалсификовани.   

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, фалсификовање исправа и недозвољено држање оружја и експлозивних материја полиција је ухапсила Д. Р. (1981).

Заплењени предмети су били сакривени у котларници једне школе на подручју Сремске Митровице.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће у законском року, уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

 

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву открили су засад са 100 биљака марихуане и запленили више од 13 килограма те дроге.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога, полиција је ухапсила В.В. (1985).

Засад марихуане пронађен је у дворишту поред куће осумњиченог, док је у поткровљу куће пронађено 13 килограма и 163 грама марихуане, коју је осумњичени сушио.

В.В. је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици запленили су 800 килограма дувана у листу.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољен промет  акцизних производа, по налогу надлежног тужилаштва, поднета је кривична пријава у редовном поступку против две особе.

Дуван је пронађен приликом контроле теретног возила, у коме су били осумњичени, у товарном простору.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини открили су засад марихуане и запленили 66 стабљика, тежине око шест килограма.

Полиција је марихуану пронашла у дворишту куће осумњиченог, против кога ће, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, по налогу надлежног тужилаштва, бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, приликом контроле возила марке „ауди“ испод седишта возача, пронашли су око 14 грама кокаина.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и ставаљање у промет опојних дрога, ухапшени су В.Ј, М.Д. и А.Т, припадник граничне полиције, који су се налазили у возилу. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће у законском року, уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против оранизованог криминала, ухапсили су М.С. (1978) због постојања основа сумње да је у једној компанији украо 400 комада резервних делова, које је потом преко интернета продавао.

Постоје основи сумње да је М.С. на тај начин оштетио то предузеће за 1,2 милиона динара.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против шест особа због постојања основа сумње да су починиле кривично дело обљуба над немоћним лицем.

Постоје основи сумње да су оштећену, користећи њено душевно стање и немоћ, осумњичени одводили на скривена места и обљубили је.

Кривична пријава поднета је и против једне малолетнице, која је, како се сумња, злоупотребивши поверење оштећене и доводећи је у заблуду, починила кривично дело подвођење и омогућавање вршења полног односа.

Такође, један од осумњичених терети се и да је починио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Т.П. (1971) због постојања основа сумње да је починила кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана осумњичене запленила око 20 грама марихуане, око 69 грама амфетамина, око 145 грама креатина, који се користи за увећање масе амфетамина, пиштољ марке ЦЗ, са два оквира и осам комада муниције, као и електронску вагицу за прецизно мерење.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведена Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су преко једне агенције регистровали аутомобиле са фалсификованим уплатницама и на тај начин оштетили буџет Републике Србије за више од милион и седамстотина хиљада динара.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело несавестан рад у привредном пословању Б.П. (1984), В.М. (1971), М.П. (1983), Б.Р. (1983) и П.Д. (1983) одређено је задржавање до 48 сати.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву, бити приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду запленили су око 31 грам кокаина и ухапсили Р.А. (1967) због постојања основа сумње да је починио  кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је кокаин и вагицу за прецизно мерење пронашла приликом претреса цитроена, којим је управљао осумњичени.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су А.М. (1988) због постојања основа сумње да је починио кривична дела напад на службено лице и А.Д. (1995) осумњичену за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњичене пронашла пиштољ, а приликом претреса осумњичени А.М. је напао полицијског службеника и нанео му лаке телесне повреде.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву, бити приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору расветлили су две крађе и поднели кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетдвогодишњег мушкарца.

Постоје основи сумње да је он обио две куће из којих је украо 10.000 евра и друге предмете чија се вредност процењује на износ преко 1.300.000 динара, као и златни и сребрни накит.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, у атару села Ресник открили су засад марихуане тежине око четири килограма.

Полиција интензивно ради на идентификацији и проналаску осумњиченог да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је код осумњиченог А.Г. (1982) пронашла и запленила око грам кокаина,а код осумњиченог М.М. (1986) нешто више од 38 грама кокаина.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

***

Припадници Минстарства унутрашњих послова у Краљеву на пољоприведеној парцели открили су засад марихуане, тежине 1.350 грама.

Полиција интензивно ради на идентификацији и проналску осумњиченог да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су С.М. (1975) због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је код осумњиченог пронашла више од 14 грама хериона и вагицу за прецизно мерење.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару запленили су 3.000  паклица цигарета без акцизних маркица и ухапсили Е.К. (1974) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољен промет акцизних производа.

Полиција је цигарете пронашла приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, коме је одређено задржавање до 48 сати.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву запленили су око 1.200 литара нафте и поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против две особе због постојања основа сумње да су  починиле кривично дело недозвољена трговина.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту запленили су код белгијског држављанина Х.Е. више од 32 грама хашиша.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Пироту, а након предлога за одређивање притвора, судија за претходни поступак Основног суда у Димитровграду одредио му је меру обавезног јављања и забрану напуштања боравишта до окончања поступка.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу запленили су 688 грама хероина, спакованог у пет пакета и више од 250 грама амфетамина.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, полиција је ухапсила Д.Р. (1981).

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су Р.Л. (1981) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних средстава и  неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла две бомбе, пакетић кокаина и таблете које се налазе на листи психоактивних супстанци.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Б. В. (25) са подручја Врбаса, због основане сумње да је нелегално трговао наркотицима.

Претресом стана који осумњичени користи, полиција је пронашла 68 грама марихуане и новац у износу од 506.000 динара за који се сумња да је стечен продајом наркотика.

Због покушаја бекства, приликом хапшења, Б. В. се терети и за кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

Будући да је за њим била расписана судска потерница, Б. В. је спроведен на издржавање казне у Окружни затвор у Суботици.

Против двадесеттрогодишње девојке  која је живела у стану са осумњиченим биће поднета кривична пријава за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога.