Архива

Ватрогасци спасили живот раднику кога је затрпала земља

21.07.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Ватрогасци спасили живот раднику кога је затрпала земља
Ватрогасци спасили живот раднику кога је затрпала земља

“Човек је у уском каналу дубине више од пет метара био затрпан земљом, камењем и шодером, глава му је била крвава, али био је свестан. Знали смо да немамо пуно времена за размишљање да ли је безбедно или не, одмах смо кренули са откопавањем", каже за „Полицију данас“ Саша Ђокић руководилац смене, који се петорицом ватрогасаца спасио живот шездесетрогодишњем грађевинском раднику у Нишу.

Ђокић је са колегама Дејаном Петровићем, Срђаном Михајловићем, Дарком Ивановићем, Ивицом Тротером и Сашом Крстићем био на послу, када је у 14,12 часова стигао позив да је у улици Димитрија Туцовића радник затрпан, постављајући канализациону мрежу.

За само неколико минута стигли су на место догађаја.

“Колега и ја смо почели да га откопавамо, потом смо му ставили ватрогасни опасач и на алку завезали конопац. Човек није имао више снаге, малаксао је, покушали смо да га извучемо, али неуспешно. Имали смо утисак да га извлачимо из бетона. Наставили смо да копамо, поново му везали појас и извукли га на површину", прича Ђокић.

Лекари Хитне помоћи одмах су радника превезили у у болницу.

Ватрогаси наглашавају да њихов посао носи ризике и опасности, али да се ништа не може мерити са осећајем испуњености када спасете неком живот.

Они додају да су у спасавању грађевинског радника од велике помоћи били полицајци, припадници Жандармерије, као и радници са градилишта.