Архива

Деманти у вези са догађајем у Шапцу

29.07.2017.
МУП

Број: 631/17

29. јул 2017. године

Министарство унутрашњих послова Републике Србије поводом нетачних навода у појединим медијима саопштава да је у вези са догађајем који се догодио 27. јула 2017. године у Шапцу предузело све радње и активности из своје надлежности у складу са законом. 

Поменутог дана Полицијску управу Шабац у 18.40 сати позвао је отац оштећеног С.Ј. и пријавио да "га је звао син, јер га на улазу у стару депонију јуре нека лица с намером да га туку". Одмах по позиву, упућене су две патроле, које на лицу места и у околини нису затекле никога. Полицији је у међувремену отац од истог лица поново упутио позив и саопштио "да су његов син и његови другови претучени и да су се упутили у Општу болницу". Полицијска управа у Шапцу је одмах упутила патролу која је у Општу болницу стигла пре лица са повредама.

У разговору са полицијским службеницима М.П., Л.П. и С.Ј. су изјавили да су повреде задобили у тучи са три лица, која је избила након свађе.

Полицијски службеници су о догађају исте вечери обавестили Основно јавно тужилаштво у Шапцу, које је наложило даље радње.

Полицијски службеници су обавили разговоре са двојицом оштећених, који код себе нису имали лекарска уверења о степену повреда, те је извештај прибављен од лекара Опште болнице. Трећи оштећени је одложио обављање разговора због приватних обавеза.

Полицијска управа Шабац наставља са интензивним радом на расветљавању овог догађаја.