Архива

У одвојеним акцијама расветљена два убиства у покушају

17.07.2017.
MУП

Број: 594/17

17. јул 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, у две одвојене акције, расветлили су два убиства у покушају и ухапсили две особе осумњичене да су починиле та дела, као и једног осумњиченог за непријављивање кривичног дела и учиниoца и помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су М.С.(22), због постојања основа сумње да је у једном угоститељском објекту у Сремској Митровици, након краће расправе насрнуо на двадесетдвогодишњег младића и убо га ножем у груди.

Тешко повређени младић је хоспитализован у сремскомитровачкој болници. 

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

У другој акцији, припадници Министарства унутрашњих послова у Врању, у сарадњи са Жандармеријом, ухапсили су Л.С.(1993) из тог града, због постојања основа сумње да је починио кривична дела тешко убиство у покушају, разбојништво и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да је Л.С. 16. јула ове године, у дискотеци, у Врању, из кратежа који је нелегално поседоваo, испалио хитац у тридесетједногодишњег мушкарца, који је задобио тешке телесне повреде.

Након тога осумњичени је са Ж.Ђ. (1999), који је ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривично дело непријављивање кривичног дела и учиниoца и помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, и са још једним малолетним лицем побегао такси возилом.

Током вожње Л. С. је, како се сумња, од возача таксија, уз претњу пушком, одузео 6.000 динара и личну карту.

Осумњиченима Л.С. и Ж.Ђ. одређено је задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву у законском року бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Врању, док ће против малолетнице због постојања основа сумње да је починила кривично дело непријављивање кривичног дела и учиниoца и помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, по налогу тужилаштва, бити поднета кривична пријава у редовном поступку.