Архива

Пронађени крадљивци који су од филмаџија украли опрему

07.07.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Борски полицајци Владица Маринков и Зоран Пантелић интензивним оперативним радом пронашли су ранац са опремом и документима који је украден екипи филмске продукције док су снимали сцене индијског филма „Vivegam“ испред Лазареве пећине.

Опрема вредна око 200.000 динара нестала је у недељу 25. јуна, док је више десетина радозналих мештана посматрало снимање филма.

Одмах по пријави крађе дежурној служби, Маринков и Пантелић су изашли на место догађаја и започели потрагу .

„Наш оперативни рад је у кратком временском року уродио плодом. Пронашли смо двојицу крадљиваца, који су узели ранац ни не знајући шта се налази у њему“ каже полицајац Пантелић.

Правди су приведени тридесетједногодишњи и седамнаестогодишњи мушкарци из околине Бора.

„Иако смо само радили свој посао, дочекали су нас аплаузом“, рекао је полицајац Пантелић.

„Допринели сте стварању позитивне слике о Србији“

У просторије Полицијске управе Бор јуче је стигла и захвалница продукцијске куће „Clokwork Film Production“.

Како су челници ове куће навели, због важних докумената која су се налазила у ранцу директора сценографије са опремом велике вредности инцидент је могао да озбиљно угрози ток снимања.

„Изузетном реакцијом и великом професионалношћу ПУ Бор и ваших колега нестала опрема је враћена у веома кратком временском року. Цела акција служи на част Министарству унутрашњих послова, Полицијској управи Бор, али и целој Србији. Филм је успешно реализован и биће премијерно приказан у августу ове године у Индији. Искуства наших гостију из Индије су више него позитивна, тако да сте Ви и Ваше колеге захваљујући својој оперативности и уложеном труду допринели стварању позитивне слике о Србији какву и заслужује“ наведено је у захвалници продукцијске куће.