Архива

МУП осуђује неистинито извештавање „Адриа медиа групе“

06.07.2017.
МУП

Број: 568/17
6. јул 2017. године

Министарство унутрашњих послова Републике Србије најоштрије осуђује неистинито, злонамерно и тенденциозно извештавање медија у власништву „Адриа медиа групе“ који су на најгрубљи могући начин злоупотребили јучерашњу трагедију у Новом Београду.
 
Портали у власништву ове компаније изнели су низ неистинитих тврдњи почев од тога да су „министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и директор полиције Владимир Ребић у јануару 2016. године посетили ауто-школу у власништву М. Л. који је јуче убио своју супругу О.Л.“.
 
Власник ауто-школе коју су руководиоци МУП-а посетили, како би представили нови електронски начин полагања возачког испита, била је управо О. Л. у то време жртва насиља у породици.

Простим увидом у Агенцију за привредне регистре може се утврдити да је она била и власник и директор поменуте школе све до марта ове године, те да је то била и у тренутку посете врхa МУП-а.
 
Ради истинитог информисања јавности, подсећамо и да се у тренутку ове посете, у јануару 2016. године, М. Л. већ извесно време налазио на одслужењу затворске казне управо због насиља у породици. Нетачне су и надасве злонамерне тврдње да је М.Л. након ове посете пуштен на слободу с обзиром да је затворску казну одслужио пре два месеца.