Архива

Полицији у Смедеревској Паланци није пријављена отмица

06.07.2017.
ПУ Смедерево

Министарство унутрашњих послова обавештава јавност да полицији у Смедеревској Паланци није пријављена никаква отмица одборника и позива страначке функционере да не злоупотребљавају полицију у политичким обрачунима.

Полицијској станици Смедеревска Паланка, у периоду од 22. јуна до 6. јула ове године, нико није пријавио нестанак особе, нити је било ко поднео пријаву за отмицу, угрожавање  сигурности, насилничко понашање или било које друго кривично делo, a у вези са одржавањем седнице Скупштине општине.

Министарство унутрашњих послова подсећа представнике Демократске странке да истражне радње спроводе полиција и тужилаштво, а не медији, те да је стога потребно да кривично дело, уколико постоји сумња да је почињено, у складу са законом, пријаве надлежним државним органима.

Такође, обавештавамо јавност да је Полицијској станици у Смедеревској Паланци поднето пет пријава грађана о непознатим особама и возилима, али ни у једној од пријава није било речи о отмици или насилничком понашању. Полиција је у вези oвих пријава предузела све мере и радње из своје надлежности и обавестила надлежно тужилаштво, које се изјаснило да нема елемената кривичног дела.