Архива

Опарница: Није било никаквог утицаја на Сектор унутрашње контроле

09.05.2017.
MУП

Београд

Број: 375 /17

9. мај 2017. године

Начелник Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Милош Опарница изјавио је данас да није било никаквог утицаја на СУК током контроле поступања полицијских службеника у Бачкој Паланци.

„Током рада на овом предмету нисмо имали никакве инструкције, нити било каква  позивања од било кога, нити је било утицаја на рад Секторa унутрашње контроле“, истакао је Опарница.

Начелник је објаснио да је Сектор унутрашње контроле крајем 2016. године у два наврата, у новембру и децембру, од једног грађанина из Бачке Пaланке добио притужбу на поступање полицијских службеника.

Сходно Закону о полицији, како је навео, притужба је достављена Полицијској управи у Новом Саду на поступање, која је крајем јануара 2017. године Сектору унутрашње контроле доставила одговор. 

„У самом извештају Полицијске управе Нови Сад уочили смо низ нелогичности и нејасноћа, те је Сектор унутрашње контроле, пошто  је већ обављао редовну контролу у Бачкој Паланци, као један од сегмента те провере, обавио и проверу навода из те притужбе“, рекао је Опарница.

Начелник Сектора унутрашње контроле истакао је да је током рада на предмету установљен низ незаконитости у поступању полицијских службеника, у делу који се односи на примену полицијских овлашћења и њиховог евидентирања.

Опарница је објаснио да је потом ради евентуалне квалификације кривичног дела контактиран тужилац у Бачкој Паланци и да је на основу обављених консултација са њим Сектор унутрашње контроле поднео кривичну пријаву за кривично дело злостављање и мучење против једног полицијског службеника.