Архива

Заплењено 25 килограма живе, ухапшене две особе

13.04.2017.
МУП

Број 306/17

13. април 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су, у циљу стицања противправне имовинске користи, супротно позитивном законодавству, у Републику Србију унели, одлагали и складиштили живу, са намером да је препродају. 

Полиција је приликом претреса просторија у којима су боравили осумњичени пронашла око 25 килограма живе, која је одузета и безбедно транспортована у „Институт за нуклеарну науку Винча“.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело уношење опасних материја у Србију и недозвољено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја ухапшени су М.А. (1971) и С.Ђ. (1952).

Кривична пријава поднета је против још једног осумњиченог за којим је расписана потерница, јер се налази у бекству.

Постоје основи сумње да су М.А., С.Ђ. и трећи осумњичени који се налази у бекству, у намери прибављања противправне имовинске користи, кривично дело починили на подручју Зрењанина, Пожаревца и Великог Градишта, тако што су, противно позитивном законодавству у Србију унели, одлагали, сакупљали и складиштили живу ради даље препродаје на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Полиција је ухапсила и полицијског склужбеника из Великог Градишта Г.Д. (1970), због постојања основа сумње да је  починио кривично дело злоупотреба службеног положаја, тако што је помагао у скривању осумњичног који се налази у бекству.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће у законском року бити приведени Основном јавном тужилаштву у Зрењанину и Основном јавном тужилаштву у Великом Градишту.