Архива

Неистините спекулације у вези са рационализацијом запослених у МУП-у

22.12.2015.
MУП

Број: 1084/15
22. децембар 2015. године

Начелник Одељења за медије Министарства унутрашњих послова Републике Србије Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да се ових дана тенденциозно пласирају бројне спекулације и неистине у вези са рационализацијом запослених која се спроводи у МУП-у.
 
„Ниједна трудница, породиља, самохрана мајка неће остати без посла. Исто тако, полицајци који часно и професионално обављају своју дужност, као и ратни ветерани  који су задужили Србију и Министарство унутрашњих послова, али и сви они људи без мрље у својој радној биографији остају на својим радним местима“, нагласила је Поповић Ивковић.

Она је истакла да је декриминализација полиције саставни део реформи које се спроводе у МУП-у и да на томе инсистира министар др Небојша Стефановић. 

„Оно што се неће толерисати јесте и данашњи случај полицајца из Мајданпека који је ухапшен, због сумње да је покушао да обљуби малолетно дете. Наравно да он неће бити део полиције, као ни сви они који су прекршили закон и каљају углед ове часне професије“, поручила је Поповић Ивковић.