Архива

Миленовићева ни после три дана није званично пријавила напад МУП-у

25.11.2015.
МУП Републике Србије

Број: 1011/15
24. новембар 2015. године

Од тренутка када су медији објавили да је нападнута чланица Савета за борбу против корупције до данас, иако је прошло три дана, Мирослава Миленовић није званично пријавила тај догађај Министарству унутрашњих послова, нити је полицији достављен лекарски налаз са степеном повреда, како би могло да се квалификује кривично дело. 

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције су у два наврата разговарали са оштећеном. Најпре су у недељу 22. новембра самоиницијативно покушали да у разговору са Миленовићевом сазнају више детаља о нападу, али она је изјавила да не жели никакву сарадњу са полицијом. Истовремено, она није ближе описала НН лице које ју је напало, што би могло да помогне полицији да лакше пронађе извршиоца.

Након тога 23. новембра, приликом разговора са полицијским службеницима у просторијама Савета за борбу против корупције, Миленовићева је поново нагласила да не жели званично да пријави догађај од 21. новембра. Једино је описала трасу свог кретања пре напада и дала сагласност за узимање листинга њеног мобилног телефона.