Архива

Ухапшени осумњичени за кривична дела у вези с сексуалном злоупотребом малолетника

18.11.2015.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Посебним одељењем за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва, у наставку акције „Армагедон“ извршили су претрес објеката на више локација у Београду и Темерину, због постојања основа сумње да се на тим локацијама врше кривична дела у вези са сексуалном злоупотребом малолетних особа и деце на интернету.

У оквиру акције, ухапшени су А. С. (52), Б. М. (51) и К. Н. (29) из Београда, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Они се терете да су у току 2015. године, па све до тренутка хапшења, преко интернет мреже прибављали и размењивали аудио-визуелне материјале настале сексуалном злоупотребом малолетних особа и деце.

Полиција је у становима које користе осумњичени пронашла већу количину аудио-визуелног материјала у вези са сексуалном злоупотребом малолетних особа и деце на интернету, као и рачунарску опрему која је служила за прибављање и размену таквог материјала.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.