Архива

У наставку акције "Армагедон" ухапшене четири особе

24.12.2015.
МУП

Број: 1086/15
24. децембар 2015. године

Припадници Министарства унутрашњих послова - Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, током ове недеље у оквиру полицијске акције „Армагедон“ извршили су претресе објеката у Београду, Бечеју, Чачку и Бачкој Паланци, због постојања основа сумње да се на наведеним локацијама врше кривична дела везана за сексуалну злоупотребу деце и малолетних лица на интернету.

У оквиру акције ухапшени су А. Г. (42) из Београда, Ђ. К. (73) из Бечеја, Л. П. (21) из Чачка и Ђ. П. (33) из Бачке Паланке, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију. Осумњичени су, током претходних година, па све до тренутка хапшења преко интернет мреже прибављали и размењивали аудио-визуелне материјале настале сексуалном злоупотребом деце и малолетних лица и деце.

Приликом претреса станова које користе осумњичена лица пронађена је велика количина материјала везана за сексуалну злоупотребу малолетних лица и деце на интернету (више од једног терабајта), као и рачунарска опрема која је служила за прибављање и размену таквог материјала.

Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, у законском року бити приведени Посебном тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала у Београду.

У протеклој години, у оквиру акције ''Армагедон'' коју спроводи Служба за борбу против организованог криминала ухапшене су 44 особе, што представља рекордан број идентификованих ''интернет предатора'' од отварања ове акције ''Армагедон''.