Архива

Реаговање шефа Бироа за сарадњу с медијима

30.11.2015.
МУП Републике Србије

Број: 1031/15
30. новембар 2015. године

Шеф Бироа за сарадњу с медијима Биљана Поповић Ивковић реаговала је поводом јучерашње конференције за новинаре и коментара везаних за присуство припадника различитих полицијских формација:

„У дану када имамо очигледан покушај дестабилизације Србије, у дану када су изнете гнусне оптужбе на рачун премијера, у дану када се злоупотребљавају недужни људи и када је Бранко заправо Саша, поједини медији баве се анализом ко је стајао иза министра Стефановића на конференцији“. 

Биљана Поповић Ивковић истакла је да јој није јасно зашто се ствара таква атмосфера и да у присуству полицајаца конференцији нема прикривених намера. „Ово није први пут да су полицијски службеници МУП-а били присутни на конференцијама за новинаре, некада су иза стајали припадници Жандармерије, некада САЈ-а, некада Управе саобраћајне полиције, некада Интервенте јединице, али је ово први пут да се о томе говори и пише“, рекла је шеф Бироа за сарадњу с медијима.

Шеф Бироа МУП-а је подсетила јавност да присуство полиције током обраћања медијима није само пракса српске полиције, већ и полиција наразвијенијих држава света у шта се јавност лако може и уверити. „Овде је реч о очигледној замени теза и скретању пажње јавности са најозбиљнијих на периферне ствари“, истакла је Биљана Поповић Ивковић.