Архива

ОДГОВОР НЕЗАВИСНОМ ПОЛИЦИЈСКОМ СИНДИКАТУ СРБИЈЕ

26.11.2015.
МУП Републике Србије

Свакодневно оглашавање појединих полицијских синдиката, који неосновано и без аргумената критикују све потезе Министарства унуштрашњих послова, и оне који су у интересу запослених попут исплате дуговања за превоз, основано наводи на питање шта то заиста смета синдикалним вођама.

Руководство Независног полицијског синдиката Србије ниподаштава напоре које МУП чини како би се запосленима у Министарству исплатила дуговања која су се гомилала у претходном периоду.

Чија то права заступају синдикалне вође, ако извргавају руглу потезе којима се решавају дуговања према радницима, а борба за права радника су у бити деловања синдиката. Нису се бавили запосленима и њиховим правима, све док су њихови лични апетити били задовољавани и ситни интереси испуњавани. Нису били тако громогласни када су полицајци били без униформи, када им нису ислаћивана дуговања за превоз, када полицијски службеници у Копненој зони безбедности нису имали адекватну опрему и оклопна возила.

Да ли синдикалним вођама смета увођење реда и каријерног напредовања у полицији, борба против корупције и реформе?

Од доласка на функцију, министар унутрашњих послова др Небојша Стефановића решава проблеме који су се гомилали у претходном периоду и сваком поштеном и одговорном полицајцу јасно је да нешто што је годинама уназад било под тепихом, не може бити решено преко ноћи.

Обећали смо нове униформе полицијским службеницима и оне су подељене. Започели смо са исплатом дела заосталих дуговања на име накнаде за превоз запосленима и до краја године измирићемо све обавезе по том основу, а оне су износиле око две милијарде динара.