Архива

Mинистар Стефановић састао се са новоименованим амбасадором БиХ у Србији

15.12.2015.
Mинистар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић састао се са Лазаром Миркићем, новоименованим амбасадором Босне и Херцеговине у Србији
Министар Стефановић и амбасадор БиХ, Миркић
Министар Стефановић и амбасадор БиХ, Миркић
новоименовани амбасадор БиХ на састанку код министра Стефановића

Mинистар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас са Лазаром Миркићем, новоименованим амбасадором Босне и Херцеговине у Србији, који је том приликом честитао нашој земљи отварање првих преговарачких поглавља за приступ Европској унији.

Захваљујући се на честиткама, министар Стефановић је рекао да Босна и Херцеговина може да рачуна на подршку Србије у изради акционог плана за Поглавље 24.

Министар Стефановић истакао је да је сарадња са надлежним институцијама БиХ изузетно добра и подсетио да је склопљено више значајних споразума, међу којима је и недавно потписани Протокол о сарадњи из области форензике две полиције.

Министар и амбасадор су се сложили да је безбедносна ситуација у региону задовољавајућа и да надлежне службе две државе активно сарађују и свакодневно размењују оперативне информације, свесни чињенице да организовани криминал и тероризам не познају границе.