Архива

Стефановић и Ал Тани: Ново поглавље у сарадњи две земље

25.10.2015.
Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас у Дохи са премијером Катара Абдулахом бин Насером бин Калифа Ал Танијем
Стефановић и Ал Тани: Ново поглавље у сарадњи две земље
Стефановић и Ал Тани: Ново поглавље у сарадњи две земље
Стефановић и Ал Тани: Ново поглавље у сарадњи две земље
Стефановић и Ал Тани: Ново поглавље у сарадњи две земље

 Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас у Дохи са премијером Катара Абдулахом бин Насером бин Калифа Ал Танијем, који је уједно и министар унутрашњих послова те земље.

 Министар Стефановић и премијер Ал Тани исказали су задовољство због посете Катару представника актуелне Владе Републике Србије, чиме је, како су рекли, отворено ново поглавље у сарадњи две земље.

 Премијер Катара изразио је интересовање за тренутну мигрантску кризу у којој се Србија налази, а министар Стефановић објаснио је да се наша држава труди да збрине сваког мигранта на што хуманији начин, иако у Србију дневно уђе најмање 5.000 избеглица.

 Стефановић је истакао да ће хладније време донети додатне изазове.

 Као потврду будуће интезивне сарадње полиција, министри су данас у Дохи потписали две изјаве о намерама о сарадњи. Први документ односи се на сарадњу полиција Србије и Катара, а други на размену искустава наше Криминалистичко-полицијске академије и Полицијског колеџа Катара.

 Министар Стефановић и премијер Ал Тани сложили су се да све земље морају да се боре против тероризма, јер се на ову глобалну претњу може одговорити само путем заједничке сарадње.

 Они су истакли и да је потребна интезивнија размена оперативних информација, као и да Министарство унутрашњих послова Републике Србије може катарској полицији да понуди обуке за припаднике специјалних једница, затим усавршавање у области форензике, обезбеђења личности и објеката, као и спортских дешавања.

 Током данашње посете Катару, министар Стефановић састао се и са генералним директором за безбедност ове државе Садом Бин Јашим Ал Колаифијем и првим човеком Полицијског колеџа Катара др Мухамедом Ал Махани ал Маријем.

 Том приликом саговорници и домаћини министра Стефановића показали су велику заинтересованост за сарадњу са полицијом Србије и предложили што скорији долазак делегације Катара у Београд.