Архива

Премијер Вучић негирао оптужбе изнете у Куриру, детектор лажи потврдио да говори истину

29.11.2015.
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да се председник Владе Републике Србије Александар Вучић добровољно подвргао полиграфском испитивању поводом оптужби које су против њега изнете у једном дневном листу и да је детектор лажи показао да премијер говори истину
Конференција за новинаре - МУП Р Србије
Конференција за новинаре - МУП Р Србије
Конференција за новинаре - МУП Р Србије
Конференција за новинаре - МУП Р Србије

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да се председник Владе Републике Србије Александар Вучић добровољно подвргао полиграфском испитивању поводом оптужби које су против њега изнете у једном дневном листу и да је детектор лажи показао да премијер говори истину.
 
„Председник Владе Александар Вучић добровољно се подвргао детектору лажи. Против њега су у дневном листу Курир изнете најтеже могуће оптужбе које је председник Владе негирао“, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у седишту Министарства.
 
Он је прецизирао да је премијер Вучић одговарао на питања да ли је икада видео Александра Корница, за кога се у тексту наводи да се наводно са њим састајао у некаквом подруму, да ли му је тражио да да одређени исказ, да ли се икада са њим било где састајао, да ли му је икада нудио страначку функцију и да ли му је икада нудио новац или било шта друго у замену за несистинито сведочење.
 
„На сва та питања Александар Вучић одговорио је са не, и детектор лажи показао је да говори истину. Александар Вучић никада у животу није срео Александра Корница, никада са њим није седео било где“, истакао је министар унутрашњих послова.
 
Према његовим речима, очигледно је да су лажи које су пласиране против председника Владе имале за циљ да дестабилизују нашу земљу.
 
„Министарство унутрашњих послова у сарадњи са тужилаштвом спровешће детаљну истрагу која ће показати ко је и са каквим циљем изнео овакве информације и организовао ширење лажи против председника Владе“, рекао је Стефановић и додао да ће Србија показати да је правна држава, којом неће управљати било какви криминалци, као и да ће свим својим ресурсима успети да спречи било какав покушај дестабилизације.
 
Министар је нагласио да је полиција ухапсила С.М. (1973) из Босне и Херцеговине, са пребивалиштем у Београду, који је бивши припадник полиције Републике Српске и бивши припадник полиције Републике Србије до 2009 године.
 
Осумњичени С.М., како је навео Стефановић, у вези је са барско – будванском криминалном групом и у последњих 24 сата осам пута је затечен у опсервацији и обиласку дома породице Вучић.
 
Стефановић је навео да је по хапшењу осумњичени више пута променио исказ, а да је у последњем дао индиције да то ради за нечији рачун.
 
„У току је интензивна полицијска акција која треба да покаже шта су разлози и мотиви оваквог поступања. Потпуно је јасно да припадник овако озбиљне криминалне групе који се осам пута за мање од 24 сата пронађе у непосредној близини породице Александра Вучића то не ради из неких добрих намера“, указао је Стефановић.
 
„Веома смо заинтресовани за детаљну и брзу истрагу, којом ћемо показати шта су били мотиви припадника ове криминалне групе да се пронађе у непосредној брзини председника Владе и његове породице“, закључио је министар полиције.