Архива

Стефановић: Ухапшен осумњичени за убиство у Милешевској улици

14.12.2015.
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници МУП-а ухапсили у Београду П. Р. (1975) из Ужица због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешког убиства Б.В. (1978) у Милешевској улици у Београду.
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници МУП-а ухапсили у Београду П. Р. (1975) из Ужица због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешког убиства Б.В. (1978) у Милешевској улици у Београду.
 
„Код осумњиченог П. Р. полиција је пронашла више предмета који указују да је повезан са извршењем овог тешког кривичног дела. За другим осумњиченим полиција интензивно трага и очекујемо да ће ускоро бити приведен“, рекао је Стефановић.
 
Похваливши све професионалце који су учествовали у расветљавању овог тешког кривичног дела, министар је истакао да ово хапшење потврђује ефикасност и добар рад полиције.
 
Осврнувши се на реформске процесе у полицији, Стефановић је оценио да се у једном делу јавности непрестано води хајка против реформи које се спороводе у Министарству унутрашњих послова.
 
Министар је рекао да има информацију да ће се у наредних неколико дана или недеља водити хајка против једног дела запослених у полицији и да ће против њих бити пласиране измишљене приче како би их дискредитовали и умањили им углед.
 
„Када год почнемо да говоримо о декриминализацији полиције и када један део корумпираних људи треба да оде из наших редова, обавезно се појављују текстови који нападају честите полицајце“, рекао је Стефановић и додао да се истовремено величају и хвале они који су годинама пре тога чинили да полиција нема добар углед.
 
„Док сам министар унутрашњих послова цениће се рад и резултати, решавање тешких случајева из прошлости и оних који се дешавају данас. Криминалци неће радити нити кадровати у полицији“, поручио је Стефановић.
 
Министар је нагласио да ће места у полицији бити за оне који могу да издрже озбиљне задатке и терет обавеза, за људе који могу да се брину о безбедности и сигурности свих грађана Србије.
 
„Такви људи ће моћи да имају места и у руководећим органима Министарства, али и на свим другим извршилачким местима“, рекао је Стефановић и додао да за оне који то не буду могли, који буду наносили штету угледу полиције, неће бити места у МУП-у.
 
Према његовим речима, неће их постављати нити разрешавати новински наслови, већ само резулатати рада.
 
Говорећи о информацијама да ће се против поједних припадника МУП-а пласирати нетачне информације, Стефановић је поручио да ће заштитити припаднике Министарства који доприносе повећању поверења грађана у полицију и ефикаснијем раду.