Архива

Ухапшено 13 особа због трговине дрогом

06.11.2015.
Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у четири одвојене акције 14 особа због више тешких кривичних дела и разбили ланце трговине дрогом и оружјем и идентификовали једног од осумњичених за учешће у терористичким нападима у Куманову
МУП: Конференција за новинаре - Ухапшено 14 особа и пресечен ланац трговине наркотицима
МУП: Конференција за новинаре - Ухапшено 14 особа и пресечен ланац трговине наркотицима
МУП: Конференција за новинаре - Ухапшено 14 особа и пресечен ланац трговине наркотицима

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у четири одвојене акције 14 особа због више тешких кривичних дела и разбили ланце трговине дрогом и оружјем и идентификовали једног од осумњичених за учешће у терористичким нападима у Куманову.
 
У Новом Пазару ухапшен је један од највећих кријумчара хероина на Балкану, М. Т. из Новог Пазара, са још четири особе из Новог Пазара и Тутина. На основу вишемесечног оперативног рада Управе криминалистичке полиције, предвођена специјалним јединицама МУП - а, полиција је упала у просторије на територији Новог Пазара и Тутина, које су користили ухапшени.
 
“Ова група се сумњичи да је дужи низ година кријумчарила хероин са подручја Турске на територију Републике Србије и западне Европе. У последњих четири месеца полиција је запленила 13 килограма хероина који је припадао овој криминалној групи и на тај начин разоткрила и врх пирамиде кријумчарења дроге. Пронађено је и аутоматско оружје“ навео је министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, описујући ову изузетно успешну акцију.
 
Истовремено, у Новом Саду, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и БИА, ухапшен је и један од највећих кријумчара дроге М. Н, као и још три особе које су нудиле новац сведоку сараднику да промени исказ у судском поступку, који се води против М. Н. због кријумчарења око 200 килограма наркотика.
 
На основу информације Службе за борбу против организованог криминала, у Француској је ухапшено девет особа, а код нас у оквиру исте акције, у сарадњи са француском полицијом, још четири особе у Крушевцу, Кули, Новом Пазару и Краљеву.
 
„Ради о међународној криминалној групи која се бавила кријумчарењем оружја на територијама Србије и Француске. Овим је пресечен свакако највећи ланац кријумчарења оружја између ове две државе и сматра се веома успешном заједничком акцијом српске и француске полиције“, истакао је министар Стефановић.
 
Такође, на основу потернице Интерпола, на административном прелазу Брњак, ухапшен је Б. Б. из Куманова, осумњичен да је пружао комплетну логистичку подршку за терористичке нападе на полицијске станице и на полицију, али и на цивиле, на територији Републике Македоније.
 
„Свакако сам захвалан полицији на добром раду. Ово је један од успешнијих дана за српску полицију. Настављамо са борбом против криминала, имаћете прилику да и у будућности чујете добре резултате“, закључак је министра унутрашњих послова на данашњој конференцији за медије.