Arhiva

Zlato i dve bronze pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice

23.05.2017.

POLICIJA DANAS

 

Preciznost, snaga, brzina - moto je Međunarodne federacije praktičnog streljaštva, ali i pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koji su osvojili zlatnu i dve bronzane medalje na devetom međunarodnom takmičenju u praktičnom streljaštvu „OPEN DELTA CUP IX“ održanom ovog vikenda na strelištu u bazi SAJ- a.

Najbolji srpski praktični strelac u kategoriji „Produkcija“ Ljubiša Momčilović osvojio je zlatnu medalju, pobedivši rivale iz Češke i Slovenije, dok je u ekipnoj konkurenciji naš tim „Delta“ osvojio dve bronzane medalje, u kategorijama „Produkcija“ i „Standard“. Bronzane medalje u ovim kategorijama pripale su Ljubiši Momčiloviću, Nikoli Mesarecu, Ognjenu Steviloviću, kao i Spasoju Vuleviću, Draganu Barašinu i Vladanu Mirkoviću.

Praktično streljaštvo je atraktivan, dinamičan streljački sport u kome se simulira gađanje vatrenim oružjem i bojevom municijom u realnim situacijama. Ovaj sport ima veliki uticaj na povećanje bezbednog rukovanja vatrenim oružjem i deo je redovne obuke pripadnika policije i vojske širom sveta kako bi se unapredile njihove taktičke sposobnosti.

U kategoriji „Produkcija“ koristi se isključivo oružje koje nema nikakvih prerada u odnosu na fabričku izradu, dok se u kategoriji „Standard“ koriste pištolji i revolveri koji mogu imati određene modifikacije, ali striktno po određenim propisima.

Iza uspeha naših takmičara iz SAJ-a stoji kontinuiran rad i ozbiljan pristup  kako prema poslu tako i prema sportu.

Na takmičenju, čiji su ovogodišnji organizatori i domaćini bili pripadnici SAJ-a koji nastupaju u okviru Kluba praktičnog streljaštva „Delta“, nadmetalo se više od 150 strelaca iz 25 zemalja - Srbije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Rusije, Češke, Slovačke, Izraela, Severne Irske, Nemačke i drugih zemalja.

Iako su svi učesnici imali samo reči hvale za odličnu organizaciju takmičenja, za pripadnike SAJ-a, kako su nam rekli, ovaj Delta kup predstavlja zagrevanje za Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu, koje će se po drugi put održati u bazi SAJ-a 2019. godine.