Arhiva

Stefanović: Svaki napad na policajca treba da dobije najoštriji odgovor države, zato što je napad na policiju, napad na Srbiju

10.03.2018.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom novog slučaja napada na policijske službenike, koji su uprkos tome uspeli da spreče pokušaj krađe u Boru, da će predložiti što hitnije izmene zakona kojim će se pooštriti kazne za napade na pripadnike MUP-a...
2018_03_Stefanovic

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom novog slučaja napada na policijske službenike, koji su uprkos tome uspeli da spreče pokušaj krađe u Boru, da će predložiti što hitnije izmene zakona kojim će se pooštriti kazne za napade na pripadnike MUP-a.

„Svaki napad na policajce mora biti najoštrije sankcionisan i u tom smislu ćemo predložiti Ministarstvu pravde promene zakona koji će značiti oštrije kažnjavanje svih onih koji se drznu da tako nešto učine. Svaki napad na policajca treba da dobije najoštriji odgovor države, zato što je napad na policiju, napad na Srbiju“ rekao je ministar Stefanović.

Ministar je rekao da želi da pruži punu podršku pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji obavljaju možda najteži posao u Srbiji.
 
„Njihove intervencije često prati velika opasnost i policajci rizikuju živote prilikom svakog izlaska na teren. Zato dajem punu podršku svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevno intervenišu, koji čuvaju javni red i mir i koji se svojim radom trude da Srbija bude maksimalno bezbedna“ istakao je ministar Stefanović.