Arhiva

U akciji pripadnika MUP-a Srbije, tužilaštva, nemačke policije i carine, otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane i uhapšeni osumnjičeni

30.11.2017.
MUP
Zajednička akcija srpske i nemačke policije, srpskog tužilaštva i nemačke carine
Zajednička akcija srpske i nemačke policije, srpskog tužilaštva i nemačke carine

Broj: 954/17
30. novembar 2017. godine

Nakon višemesečnog opsežnog rada  pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Tužilaštva za organizovani kriminal, nemačke policije i carine, u blizini Frankfurta, otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane, zaplenjeno  sedam kilograma skanka i 1.500 stabljika marihuane i  uhapšeno pet osoba iz Srbije.

Uhapšeni su R. P. (1984), iz Kule, J. V. (1970) iz Novog Sada, I. I. (1987) iz Beograda, J. V. (1982.) i G. I. (1986) obojica iz Crvenke, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa trgovali narkoticima.

Postoji osnovi sumnje da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu uzgajali marihuanu i prodavali na teritorijima evropskih zemalja.

U hali od 300 kvadratnih metara, u mestu Kelkhajm, pokrajina Hesen, koja je podeljena na dva nivoa, bila je instalirana profesionalna oprema za uzgajanje marihuane. Prilikom pretresa prostorija,  policija je pronašla i oduzela ukupno 1.500 stabljika marihuane spremne za branje i sedam kilograma skanka, kao i 1.700 evra u gotovini.

Osumnjičenima je određen pritvor.