Arhiva

Stefanović obišao povređene vatrogasce na Vojnomedicinskoj akademiji

19.07.2017.
Stefanović: „Učinićemo sve da pomognemo njihov oporavak, da pomognemo porodicama. U ovom poslu veoma je teško predvideti ovakav trenutak, jer se dogodila eksplozija ugljenih čestica koje su procurele“…
Stefanović obišao povređene vatrogasce na Vojnomedicinskoj akademiji
Stefanović obišao povređene vatrogasce na Vojnomedicinskoj akademiji
Stefanović obišao povređene vatrogasce na Vojnomedicinskoj akademiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) vatrogasce koji su jutros povređeni u požaru koji se dogodio u fabrici „Avala Kartonka“ na Adi Huji.

„Učinićemo sve da pomognemo njihov oporavak, da pomognemo porodicama. U ovom poslu veoma je teško predvideti ovakav trenutak, jer se dogodila eksplozija  ugljenih čestica koje su procurele“, rekao je Stefanović istakavši da pripadnici Sektora za vanredne situacije, ali i drugi pripadnici Ministarstva, obavljaju težak i složen posao u kome svakodnevno izlažu riziku svoje živote.

„Vatrogasno spasilačke jedince tokom leta nekada imaju dnevno stotine požara koje ugase na teritoriji Srbije“, ukazao je Stefanović.  

Prema njegovim rečima, povređeni vatrogasci nalaze se u rukama veoma sposobnog medicinskog tima, koji ima veliko iskustvo.

„Ovo nije prvi put da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, usled povreda koje su zadobili tokom izvršenja službenih zadataka, zbrinuti na VMA i uvek im je pružena najkompleksnija medicinska pomoć“, rekao je Stefanović.

Istakavši da Ministarstvo sa VMA ima dobru i intenizivnu saradnju, Stefanović je zahvalio medicinskom timu ove zdravstvene ustanove na svemu što su do sada učinili.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je sa ministrom Stefanovićem obišao povređene, istakao je da ovaj događaj pokazuje koliko je težak posao vatrogasaca i koliki su oni heroji i veliki ljudi, jer rizikuju svoje živote da bi spasili druge.

Mali, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije grada Beograda, imajući u vidu visoke temperature, još jednom je apelovao na sva beogradska preduzeća da ponovo prođu kroz procedure, metodologije i sisteme bezbednosti i da preventivno reaguju kako bi sprečili ovakve događaje.

Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević ukazao je da je u tu zdravstvenu ustanovu primljeno osam povređenih, šest vatrogasaca i dva radnika.

Vukosavljević je rekao da je jedan vatrogasac teže povređen i da je životno ugrožen, dok drugi teže povređeni, radnik fabrike, nije vitalo ugrožen.

„Ostalih šestoro, je zadobilo lakše telesne povrede i očekujem da će posle opservacija, za dan, dva biti pušteni kući”, rekao je Vukosavljević.