Актуелно

Кажњен због низа саобраћајних прекршаја

19.02.2024.
ПУ Ужице

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу поднели су прекршајну пријаву против педесетчетворогодишњег возача из Београда који је возећи „бмв“ учинио низ саобраћајних прекршаја.

Њега је зауставио пресретач док је у Чајетини возио „бмв“ брзином од 140,2 километра на час на делу пута где је ограничење 60, док се на Златибору кретао брзином од 125,6 километара на час на делу пута где је ограничење 80.

Такође, овај возач је у месту Смиљански Закоси претекао путничко возило на месту где је то забрањено, а затим је у месту Водице возио брзином од 161,6 километара на час на делу пута где је ограничење брзине 60 и на тај начин учинио прекршај насилничка вожња.

Возачу је у хитном прекршајном поступку за два прекршаја изречена казна рада у јавном интересу од 240 сати, новчана казна од 220.000 динара, казна од 25 казнених поена и заштитна мера забране управљања моторним возилом „Б“ категорије у трајању од једне године, док му је за остала два изречена новчана казна од 40.000 динара и девет казнених поена.