Актуелно

МУП: Испитане све околности везане за пријаву претњи новинарки Горици Николин

01.02.2023.
MУП

Министарство унутрашњих послова испитало је све околности везане за пријаву претњи новинарки Горици Николин и о свему доставило извештај надлежном тужилаштву.

Наиме, након пријаве,  полицији се сам пријавио деветнаестогодишњи младић који је потврдио да је он оставио коментар и указао да се новинарки лично извинио због недоличног понашања. 

Полиција, је након његових навода, обавила разговор са новинарком Николин која је потврдила да јој се младић извинио, као и да се након разговора са њим више не осећа угрожено.

Полиција је о свим околностима овог случаја доставила извештај надлежном тужилаштву, које се изјаснило да нема елемената кривичног дела с обзиром да је новинарка потврдила да се не осећа угрожено.

Министарство унутрашњих послова још једном наглашава да  сваку пријаву претњи сагледава детаљно и да је недопустиво понашање којим поједина удружења и политичке странке, злоупотребљавајући свој положај, покушавају да врше притисак на полицијске службенике који свој посао раде професионално и одговорно.