Актуелно

Појачане контроле током Сабора у Гучи

07.08.2019.
ПУ Чачак

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку током 59. Сабора трубача у Гучи, који ће бити одржан од 8. до 11. августа, појачано ће контролисати учеснике у саобраћају и предузеће све мере и радње у циљу заштите имовинске и личне сигурности грађана.

Како би се саобраћај одвијао несметано и безбедно, саобраћајна полиција ће током трајања Сабора бити присутна на свим прилазима Гучи.

Пресретачи ће контролисати брзину и непрописно претицање, а на путевима од Чачка ка Гучи саобраћајне патроле ће проверавати испуњеност услова за учествовање у саобраћају.

Предвиђено је и алкотестирање возача на свим излазима из Гуче. Сви који буду управљали возилом под дејством алкохола биће искључени из саобраћаја, а они код којих се утврди више од 1,21 промила алкохола у крви биће задржани до 12 сати.

Полицијске патроле ће ноћу укључивати плава ротациона светла и на тај начин додатно упозоравати возаче.

С обзиром на ове контроле, апелујемо на возаче да буду стрпљиви, јер су активности које полиција предузима у интересу безбедног одвијања саобраћаја.

Како се у време трајања Сабора на подручју општине Лучани, Ивањица, Горњи Милановац и Чачак очекује већи број страних држављана, подсећамо правна и физичка лица, која пружају услуге смештаја странцима уз наплату, као и особе код којих странци долазе у посету, на законску обавезу да надлежном органу у року од 24 сата пријаве боравиште странца како не би сносили законске последице. Пријава боравишта странаца врши се у свим полицијским станицама.