Aktuelno

Zadržani zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika

20.03.2023.
PU Požarevac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, tokom vikenda, zadržali su osmoricu muškaraca koji su automobilima i biciklima upravlјali pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Policija je u Velikom Gradištu kod vozača „sitroena“ (33), koji je vozio sa 1,98 promila alkohola u organizmu, pronašla 30 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom mestu, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Dvadesetogodišnji vozač „opel korse“ koji je automobilom upravlјao sa 2,54 promila alkohola u organizmu u Požarevcu je, kako se sumnja, zbog neprilagođene brzine, sleteo sa puta i udario u električni stub, a u ovoj nezgodi niko nije povređen.

Saobraćajna patrola u Požarevcu zaustavila je dvojicu vozača bicikala starosti 40 i 41 godinu koji su vozili sa 1,88 i 1,29 promila alkohola u organizmu, kao i tridesettrogodišnjeg biciklistu koji je bio pod dejstvom narkotika.

U okolini Kučeva i okolini Petrovca na Mlavi policija je isklјučila iz saobraćaja dvojicu vozača „folksvagena“ starosti 35 i 38 godina koji su upravlјali vozilima sa  2,14 i 1,85 promila alkohola u organizmu, kao i vozača automobila „bmv“ starosti 22 godine sa 1,78  promila.

Protiv svih vozača podnete su odgovarajuće prekršajne prijave.