Актуелно

Санкционисано 1102 возача због непоштовања прописа

14.01.2022.
ПУ Нови Пазар

Припадници Полицијске управе у Новом Пазару од 31. децембра до 12. јануара, ове године, контролисали су 1567 учесника у саобраћају, од којих је 1102 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа.

Из саобраћаја је искључено укупно 72 возача, њих 37 је затечено да управља возилом под дејством алкохола, 8 под дејством психоактивних супстанци, 7 возача је искључено због управљања возилом без возачке дозволе, 8 због истека регистрације и 13 возача је искључено из саобраћаја због непоштовања прописа управљања возилом са пробном возачком дозволом.

Одређено је задржавање до 12 часова возачима који су возили под дејством психоактивних супстанци и петорици због алкохола, до истрежњења.

Највише аклохола у организму имао је педесетпетогодишњи возач који је возио са 2,21 промила и он је најстарији возач који је искључен из саобраћаја, док је најмлађи возач осамнаестогодишњак који је искључен из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Судији за прекршаје је казнио возаче који су затечени да управљају возилом под дејством психоактивних супстанци са по 25 000 динара, шест месеци забране управљања моторним возилом и по 8 казнених поена, док је педесетпетогодишњем возачу који је возио са 2,21 промила алкохола у организму изрекао казну у висини од 140 000 динара, 15 казнених поена и 9 месеци забране управљања возилом В категорије. 

Највише возача, њих 346 санкционисано је због прекорачења дозвољене брзине кретања, док је 212 возача и путника затечено да не користи сигурносни појас.

Апелујемо на возаче да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и користе сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила.
Подсећамо да је због снега и леда на коловозу обавезно коришћење зимске опреме.

Такође, апелујемо на све остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.