Актуелно

Ухапшен због сумње да је примао и давао мито

01.03.2024.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су И. М. (1977) из Краљева због постојања основа сумње да је извршио кривично дело примање мита у обављању привредне делатности. 

Ухапшени су и Б. Л. (1979), Б. С. (1973), Р. М. (1965) из Краљева и З. Г. (1975), држављанин Босне и Херцеговине због постојања основа сумње да су извршили кривично дело давање мита у обављању привредне делатности, док се за још једном особом трага.     

Сумња се да је И. М., као запослен у ЈКП „Чистоћа“ Краљево, крајем 2023. и почетком ове године, у више наврата тражио и примио мито у износу од око 520 евра и 30.000 динара, како не би званично евидентирао улазак и излазак аутомобила осталих осумњичених са паркинга ЈКП „Чистоћа“ Краљево, која су претходно била по прекршају искључена из саобраћаја.

Б. Л., Б. С., Р. М. и З. Г. се сумњиче да су у наведеном периоду давали мито осумњиченом И. М., како би избегли плаћање лежарине за аутомобиле које су, као „дивљи таксисти“ претходно користили за неовлашћени превоз путника.  

Осумњиченом И. М.  је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен надлежном тужиоцу, док су Б. Л., Б. С., Р. М. и З. Г. након хапшења спроведени на саслушање у Више јавно тужилаштво у Краљеву.