Актуелно

Возили под дејством наркотика

01.02.2024.
ПУ Нови Пазар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, за 24 сата, искључили су из саобраћаја петорицу возача који су управљали возилима под дејством психоактивних супстанци.

Полиција је данас зауставила двојицу возача аутобуса старости 46 година који су кренули по путнике на аутобуску станицу, од којих је један возио под дејством опијата, а други под дејством канабиса.

Патрола је јуче из саобраћаја искључила седамнаестогодишњака који је возио „голф“ под дејством бензодиазепина, а како је даљом провером утврђено и са неприпадајућим таблицама, па ће против њега, по налогу тужилаштва, бити поднета и кривична пријава за фалсификовање исправе. 

Такође, саобраћајна полиција зауставила је и двадесетдеветогодишњег возача „мерцедеса“ који је управљао под дејством канабиса, као и тридесетшестогодишњака који је управљао „аудијем“ под дејством кокаина.

Возачима је одређено задржавање и против њих су поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством психоактивних супстанци и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.