Актуелно

Прекршајне пријаве због прекорачења брзине, вожње под дејством алкохола и наркотика

16.01.2023.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли током викенда, искључили су из саобраћаја 45 возача који су возили под дејством алкохола, једног под дејством психоактивних супстанци, као и једног који је прекорачио брзину за 124,3 километра на сат.

У Мерошини, полиција је пресретачем зауставила тридесетчетворогодишњег возача „мерцедеса“ који је возио 194,3 километра на сат на делу пута где је ограничење 70.

Саобраћајне патроле у Нишу и Алексинцу зауставиле су двојицу мушкараца старости 20 и 40 година који су управљали аутомобилима „сузуки“ и „цитроен“ са 2,12 и 2,10 промила алкохола у организму и против њих ће, због насилничке вожње, бити поднете прекршајне пријаве.

Такође, полиција је из саобраћаја искључила возаче „аудија“ (20), „мерцедеса“ (61) и „реноа“ (51) који су возили са 1,92 промила алкохола у организму, 1,51 промил и 1,46 промила алкохола, као и мушкарца (55) је управљао „маздом“ са 1,32 промила алкохола. 

У Нишу, саобраћајна полиција затекла је возача „пежоа“ (24) који је био позитиван на кокаин и марихуану.

Овим возачима је одређено задржавање до 12 сати и против њих ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Иначе, у дане викенда, на подручју Полицијске управе у Нишу, откривен је укупно 501 саобраћајни прекршај.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.