Актуелно

Возили под дејством алкохола и наркотика

01.02.2024.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, приликом контроле саобраћаја, открили су тројицу возача који су под дејством алкохола учинили прекршај насилничка вожња и петорицу возача који су управљали аутомобилима под утицајем опојних дрога. 

Полиција у Старој Пазови зауставила је четрдесетседмогодишњег возача „тојоте“ са 2,67 промила алкохола у организму и педесетпетогодишњака који је возио „бмв“ са 2,19 промила алкохола. 

Патрола у Сремској Митровици затекла је двадесетосмогодишњег возача „опела“ са 2,65 промила алкохола у организму. Након задржавања, он је приведен прекршајном судији који му је изрекао новчану казну у износу од 245.000 динара, забрану управљања аутомобилом до годину дана и 25 казнених поена. 

Саобраћајна полиција у Старој Пазови открила је двадесетдвогодишњег возача „фолксвагена“ позитивног на канабис, двадесетједногодишњака који је возио „бмв“ под дејством кокаина и марихуане и четрдесетседмогодишњака који је управљао „ситроеном“ под утицајем марихуане. 

Полиција у Руми зауставила је тридесетједногодишњег возача „сеата“ и двадесетседмогодишњака који је возио „фијат“, обојицу под дејством канабиса.

Након задржавања, ови возачи су приведени надлежним прекршајним судијама. 

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.