Актуелно

Расветљене тешке крађе и крађe

26.11.2019.
ПУ Нови Пазар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су A. K. (1971) из Новог Пазара, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка крађа, тешка крађа у покушају, крађа и неовлашћено коришћење туђег возила.

Такође полиција је, по налогу надлежног тужилаштва, против двадесетдвогодишњег мушкарца из Новог Пазара поднела кривичну пријаву, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка крађа и тешка крађа у покушају.

Сумња се да су њих двојица јуче ушли кроз прозор у просторије Муслиманског омладинског клуба који припада Синан-беговој џамији у Новом Пазару и украли два лаптопа и три монитора, које је полиција пронашла и вратили власнику, као и да су 24. новембра ове године покушали да провале у апотеку и маркет у Новом Пазару.

Осумњичени А. К. се терети да је у ноћи између 24. и 25. новембра ове године разбио прозор на апотеци Дома здравља у Новом Пазару и украо разне лекове чија се вредност процењује на око 320.000 динара.

Сумња се да је и у претходном периоду у Новом Пазару украо два аутомобила „опел кадет“ које је полиција пронашла и вратила власницима, као и да је отуђио „опел астру“ шездесетогодишњег мушкарца из Новог Пазара којом се одвезао до оближњег села где је и оставио.

Приликом претреса стана и других просторија које користи А. К. пронађена је мања количина таблета са листе психоактивних супстанци, па ће против њега бити поднета и кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

По налогу надлежног тужиоца, А. К. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву.