Актуелно

Возили под дејством наркотика и без возачке дозволе

01.03.2024.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици открили су приликом контроле саобраћаја петорицу возача који су управљали возилима под утицајем опојних дрога, од којих двојицу без возачке дозволе. 

Патрола у Инђији зауставила је тридесетдеветогодишњака који је управљао нерегистрованим „пежоом“ под дејством алкохола и амфетамина и без возачке дозволе. С обзиром да су му у претходне две године изречене две правоснажне пресуде за теже саобраћајне прекршаје, против њега је поднета прекршајна пријава и привремено одузет „пежо“ којим је управљао.

Такође у Инђији, затечен је и двадесетдвогодишњи возач  „фолксвагена“ под дејством канабиса.

Полиција у Руми поднеће кривичну пријаву за кривично дело угрожавање јавног саобраћаја против двадесетпетогодишњег возача „опела“ који је, под утицајем алкохола и амфетамина, возилом ударио у бандеру, услед чега су три особе у аутомобилу задобиле лаке телесне повреде. 

Полиција у Старој Пазови открила је двадесетдвогодишњака који је возио „пежо“ под утицајем канабиса и кокаина и без возачке дозволе, а у близини Граничног прелаза Сремска Рача тридесетогодишњег возача „голфа“ позитивног на канабис.

Овим возачима одређено је задржавање након чега су приведени надлежним прекршајним судијама.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.