Актуелно

Ухапшена криминална група, осумњичена за више кривичних дела

02.12.2023.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, након вишемесечног интензивног оперативног рада, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су криминалну групу, осумњичену за више кривичних дела.

Ухапшен је М. П. (2005), због постојања основа сумње да је учествовао у припреми и организацији извршења кривичног дела тешко убиство у покушају, почињеног на штету двадесетдвогодишњег Новосађанина, у јуну ове године. За ово кривично дело терети се и седамнаестогодишњи Новосађанин, против кога ће бити поднета кривична пријава, у редовном поступку. Полиција интензивно трага за М. Ђ. (1997), који је, такође,  осумњичен за учешће у извршењу овог, као и још једног кривичног дела тешко убиство у покушају, на штету тридесеттрогодишњег Новосађанина, у марту прошле године.

Такође, ухапшен је Б. П. (2005), осумњичен за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Он се терети да је организовао мрежу малолетних препродаваца наркотика који су ухапшени раније и процесуирани, у складу са законом.

За кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја терети се М. П. (1979), у чијем је стану полиција пронашла пиштољ и више комада муниције.

Ухапшен је и Л. М. (2005), осумњичен за кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности јер је, приликом хапшења, ножем напао полицијског службеника.

Претресом станова осумњичених, полиција је пронашла кокаин, амфетамин и марихуану, као и знатну своту новца, у домаћој и страној валути, за који се сумња да је стечен продајом наркотика.

Четворици осумњичених Новосађана одређено је задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичне пријаве, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.