Актуелно

Током акције појачане контроле саобраћаја, откривено укупно 14.645 прекршаја на територији Републике Србије

24.01.2022.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање саобраћајних прекршаја -  прекорачење дозвољене брзине, вожња под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и некоришћење сигурносног појаса, открили су укупно 14.645 прекршаја на територији Републике Србије.

Током ове акције, од 20. до 23.  јануара,  полиција је из саобраћаја искључила 630 возача због вожње под дејством алкохола. На трежњењу у службеним просторијама полиције задржано је чак 147 возача који су имали више од 1,20 промила алкохола у организму, као и 43 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Такође, 7.232 возача санкционисани су због прекорачења дозвољене брзине, док је због некоришћења сигурносног појаса  санкционисано 2.818 учесника у саобраћају, а због непрописног коришћења мобилног телефона 603 возача.

Министарство унутрашњих послова апелује на возаче да брзину кретања прилагоде условима пута и да поштују саобраћајне прописе како би сачували своје и туђе животе.