Актуелно

Осумњичени за трговину дрогом

06.11.2023.
ПУ Нови Пазар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, у две одвојене акције, ухапсили су Р. Р. (1997) из овог града, док су по налогу Вишег јавног тужилаштва поднели кривичне пријаве против тројице мушкараца старости 21, 17 и 15 година, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Такође, кривична пријава је, по налогу надлежног тужилаштва, поднета и против једног двадесетогодишњака, осумњиченог да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је синоћ, приликом претреса радионице коју користи Р. Р. пронашла три кесице са 68,8 грама марихуане, мању количину спида и вагицу за прецизно мерење.

У другој акцији, у једној напуштеној кући и испред ње пронађене су три кесице са више од 100 грама марихуане коју су, како се сумња, седамнаестогодишњак и петнаестогодишњак купили од двадесетједногодишњег мушкарца, као и 14 метака. 

Седамнаестогодишњак и петнаестогодишњак се сумњиче да су продали мању количину марихуане двадесетогодишњаку код којег је полиција дрогу и пронашла. 

По налогу вишег јавног тужиоца у Новом Пазару, Р. Р. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву, док је против осталих осумњичених поднета кривична пријава у редовном поступку.